POPLAVE U SLOVENIJI, NASIP PROBIJEN 20 METARA: Sanirana oštećena brana na Muri u blizini sela Dolnja Bistrica

Tanjug

06. 08. 2023. u 23:38

VATROGASNE i helikopterske ekipe u Sloveniji uspele su danas da saniraju oštećeni nasip na reci Muri u blizini sela Dolnja Bistrica, a nekoliko stotina meštana vratilo se u svoje kuće.

ПОПЛАВЕ У СЛОВЕНИЈИ, НАСИП ПРОБИЈЕН 20 МЕТАРА: Санирана оштећена брана на Мури у близини села Долња Бистрица

Foto Tanjug

Slovenački vojni helikopter i helikopter koji je poslala Hrvatska postavili su betonske blokove duž oštećenog nasipa u dužini od 20 metara, javila je slovenačka agencija STA.

Slovenački ministar odbrane Marjan Šarec posetio je danas to područje, navodeći da su ekipe radile cele noći nakon što je nasip probijen u subotu.

Šarec je pohvalio snage civilne zaštite u regionu i upozorio građane da se ne približavaju nasipu.

Ministar je istakao da je u pomoć Sloveniji prvi stigao hrvatski helikopter, a da i Mađarska šalje helikopter i inženjerski tim.

Trenutno se voda ispumpava iz poplavljenih kuća, a džakovi sa peskom se postavljaju duž nasipa radi zaštite, jer se strahuje od poplava duž cele reke Mure.

Hidrolog Janez Polajnar rekao je ranije danas da je Mura pri ulasku u Sloveniju u Gornjoj Radgoni jutros dostigla rekordnu zapreminu od više od 1.450 kubnih metara.

Očekuje se da će vodene mase proći kroz Sloveniju u naredna 24 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!