OKONČANA DRAMA U SISKU: Uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvo žene i ranjavanje četiri osobe

Tanjug

02. 07. 2023. u 07:28

MUŠKARAC osumnjičen da je ubio jednu ženu i teško ranio četiri osobe u romskom naselju Capraške Poljane, kod rafinerije u Sisku, uhapšen je noćas posle nekoliko sati u bekstvu, saopštila je hrvatska policija.

ОКОНЧАНА ДРАМА У СИСКУ: Ухапшен мушкарац осумњичен за убиство жене и рањавање четири особе

Foto: Arhiva VN

U pucnjavi je ubijena 45-godišnja žena, a četiri osobe s teškim povredama smeštene su u sisačku Opštu bolnicu, preneli su hrvatski mediji.

Prilikom intervencije u ovom događaju lakše povrede je zadobio vatrogasac, a lekarska pomoć pružena je i jednoj odrasloj osobi i jednom detetu koji su bežeći lakše povređene.

Policija je saopštila da su u ovom teškom incidentu u potpunosti izgorele dve porodične kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil delimično izgoreli. Jedan od očevidaca, čiju izjavu prenosi portal "Index", navodi da napadača poznaje, da je s njim radio dugo godina i da je "malo čudan i psihički malo nestabilan".

Komšije napadača kažu da se radi o muškarcu od 60-ak godina, te da je imao psihičkih problema. Poslednjih meseci je govorio da ga truju, kaže jedan od stanovnika naselja.

Policija je napadača uhapsila oko jedan sat posle ponoći, posle potrage u kojoj su korišćeni dronovi i termovizijske kamere, dok su specijalci i lampama pretraživali mesto događaja. Kako saznaje Jutarnji, osumnjičeni je navodno došao u kuću komšija, na koje je otvorio vatru, a zatim je zapalio dve susedne kuće. Hrvatski mediji prenose i izjave stanovnika naselja koji tvrde da je napadač bio u ratu i da je navodno bolovao od posttraumatskog stresnog poremećaja i živeo sam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!