UZROK NESREĆE SE JOŠ UTVRĐUJE: Poznato u kom su stanju povređeni maturanti u Hrvatskoj (FOTO)

Novosti online

26. 05. 2023. u 20:19

U PREVRTANjU traktora kod Labina danas je povređeno 16 maturanata, koji su se vozili na prikolici prikačenoj za to vozilo. Oni su krenuli na proslavu svog poslednjeg dana nastave. Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije oglasio se na svom Fejsbuku povodom ove saobraćajne nezgode i opisao kako je izgledala cela intervencija.

УЗРОК НЕСРЕЋЕ СЕ ЈОШ УТВРЂУЈЕ: Познато у ком су стању повређени матуранти у Хрватској (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije

- Ovo nije vežba, čujete me, ovo nije vežba! Tim rečima je danas medicinski dispečer našeg Zavoda morao da se obrati timovima Hitne medicinske službe prilikom upućivanja na veliku nesreću u Labinu. Dva puta godišnje održavamo vežbu velike nesreće (vrlo često možemo čuti komentar 'opet se igraju'), pa su na prvu radnici pomislili da se radi o vežbi, ali nažalost to nije bilo tako. Izletanje traktora s prikolicom, prevrtanje i pad u provaliju, ali na sreću, nije rezultiralo smrtnim ishodom. Labinski maturanti, učesnici nesreće, danas su dobili drugu priliku za život. Po dojavi na telefon 194 upućeno je pet timova hitne medicinske službe i četiri tima Službe sanitetskog prevoza (2 tima su naknadno pozvana) kao i specijalno vozilo za velike nesreće - napisali su iz Zavoda i dodali:

- Hvala kolegama vatrogascima, policajcima i stožeru civilne zaštite na dobroj saradnji. Bravo za dobro rešenu intervenciju svim radnicima hitne medicinske službe i službe sanitetskog prevoza, hvala svim kolegama koji su se odazvali pozivu humanosti i u svoje slobodno vreme, od kuće, pojurili u pomoć ljudima u nevolji. Hitna je profesija koja se živi, a ljudski život nema cenu. Zato nam ni jedna od mnoštva naših edukacijskih vežbi nije teška. Učenje, edukacija i vežba ključ su uspeha. Samo zajedničkim snagama možemo nadvladati sve nedaće. Današnja intervencija odvijala se kao i na vežbama, timski uigrano, dobro i profesionalno.

Stanje povređenih

Nema životno ugroženih, u pulsku bolnicu primljeno je 11 devojaka i tri mladića i još dvoje u KBC Rijeka. Troje je teže povređeno, uključujući osobu s prelomom ruke i zgloba, piše Indeks.hr.

Uzrok nesreće još se utvrđuje, ali do nje je navodno došlo zbog otkazivanja kočnica na nizbrdici.

Kako se saznaje, traktorom je upravljala maloletna osoba. Na teren su odmah stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć s pet vozila.

Uviđaj je još uvek u toku dok vučna služba izvlači traktor i prikolicu iz provalije.

BONUS VIDEO: DRAMATIČAN SNIMAK SPASAVANjA ŽENE NA DIVČIBARAMA: Izvlačili je 7 sati nakon što je pala u kanjon

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)