NESREĆA KAKVU NE PAMTE: Nastavlja se istraga pada aviona u Hrvatskoj

Novosti online

21. 05. 2023. u 11:12

U HRVATSKOJ je danas počeo policijski, kao i uviđaj Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju na mestu jučerašnjeg pada aviona 'Cirrus 20' na Kapeli.

НЕСРЕЋА КАКВУ НЕ ПАМТЕ: Наставља се истрага пада авиона у Хрватској

Foto: Shutterstock

Glavni vazduhoplovni istražitelj Danko Petrin, je sinoć rekao da se u svom radu nisu sretali s tako drastičnom nesrećom, ali da taj tip aviona spada u kategoriju Cesna, odnosno kategoriju aviona do četiri osobe, a takvih nesreća ima dosta, prenosi portal Indeks.hr.

Spasioci su na tlu pronašli ostatke aviona sinoć nešto posle 19,15 sati na šumovitom predelu Mali Makovnik na planini Kapela u Ličko- senjskoj županiji.

Kako su sinoć nezvanično preneli mediji, pretpostavlja se da su u avionu bile tri osobe iz Holandije.

Komandant PVZ Ogulin Mladen Žilić je danas za HRT potvrdio da je teren gde je pronađen avion teško pristupačan, sneg se dugo zadržava a ima i minski sumnjivih terena.

Sve je počelo juče u 12.30 sati kad je Hrvatska kontrola vazdušne plovidbe uočila da je s radara nestao avion koji je leteo iz Maribora prema Puli, te je odmah o njegovom nestanku obavešten Operativni centar civilne zaštite i organizovana je potraga u koju je bilo uključeno 120 osoba na terenu, a prostor Kapele se pretraživao i helikopterom Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO: Kuća u kojoj je dečak (13) sekirom napao majku i sina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)