STRADAO MUŠKARAC U NEVREMENU U HRVATSKOJ: Jaka kiša izazvala poplave i probleme u saobraćaju u Rijeci

CEO centar Rijeke je poplavljen nakon kiše i nezapamćenog nevremena, u bujici ispod automobila poginuo je muškarac.

СТРАДАО МУШКАРАЦ У НЕВРЕМЕНУ У ХРВАТСКОЈ: Јака киша изазвала поплаве и проблеме у саобраћају у Ријеци

Foto Tanjug

Nesrećni čovek hodao je ulicom koja se strmo spušta prema gradu i odnela ga je voda, da bi završio ispod jednog automobila. Iako su mu meštani pokušavali da pomognu i desetak ga minuta nadtojali izvući, spasa nije bilo. Vodena bujica je bila tako jaka da ga je na kraju odnela i pri tome je zadobio teške povrede od kojih je umro.

Obustavljen je sav promet jer su ulice pune vode, a oštećene su brojne zgrade. U nevremenu je oštećena zgrada gimnazije, a od jakog idara vetra i kiše urušio se krov. Jednog stanovnika Rijeke bujica je gotovo odnela, a vatrogasci pokušavaju iz vode da izvuku automobile koji zbog vode ne mogu ni napred, ni natrag.

Gradom odjekuju sirene interventnih vozila, a u dva časa je u Rijeci palo više kiše nego što u proseku padne u mesec dana. Drama se događala u ulicama koje se spuštaju do centra grada, jer je bujuca nosila sve pred sobom. Ljudi su se morali držati za saobraćajne znakove da voda i njih ne odnese.

Popolavljeni su ulazi u brojne zgrade, a pod vodom je i pijaca koja je u samom centru.

Promet je otežan i na prilaznim putevoma za Rijeku, jer su i oni poplavljeni. Zabeleženo je i više saobraćajnib nesreća.

Niko u Rijeci ne pamti tako jaku kišu, a loše vreme je beć više dana. Meteorolozi ni sledećih dana ne predviđaju poboljšanje vremena.

BONUS VIDEO - VATRA GUTA OBLAKODER: Stravičan požar u kineskom gradu Čangša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest