DRAMA U ALBANIJI Edi Rama se hitno oglasio: Izvršen je napad, iza njega stoje isti agresori

Tanjug

10. 09. 2022. u 12:04

PREMIJER Albanije Edi Rama otkrio je danas da je na tu zemlju u petak uveče izvršen novi sajber napad, da su u pitanju isti napadači, kao i da je napad razotkriven i da je naišao na osudu savezničkih i prijateljskih zemalja.

ДРАМА У АЛБАНИЈИ Еди Рама се хитно огласио: Извршен је напад, иза њега стоје исти агресори

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

- Izvršen je napad na Informacioni sistem upravljanja zemlje (TIMS), a iza njega stoje isti agresori - naveo je Rama na Tviteru, aludirajući na nedavni napad za koji Tirana tvrdi da je došao iz Irana.

Rama je dodao da tehnički timovi rade danonoćno sa saveznicima da naprave digitalne sisteme neprobojnim.

Ove nedelje je došlo do prekida diplomatskih odnosa između Albanije i Irana, a Rama je u četvrtak rekao da je sajber napad iz Irana izveden u julu i da je mogao da dovede do paralisanja javnih službi, brisanja digitalnih sistema i upada u državne zapise, kao i do krađe vladine elektronske pošte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

MILANOVIĆ NIJE BIRAO REČI: Hoće li i državljanstvo da mi oduzmu? Ti ljudi nemaju mere (FOTO)