MILANOVIĆ O BAKIROVOM GOVORU MRŽNJE: Hrvatska Vlada gluvo i bez treptaja sluša pretnje iz BiH

Tanjug

28. 07. 2022. u 16:55

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović danas je oštro kritikovao hrvatsku Vladu jer, kako je rekao, ne reaguje na preteće izjave predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

МИЛАНОВИЋ О БАКИРОВОМ ГОВОРУ МРЖЊЕ: Хрватска Влада глуво и без трептаја слуша претње из БиХ

Foto: Profimedia

Milanović je naveo da hrvatska Vlada "gluvo i bez treptaja sluša pretnje iz BiH, jezik mržnje i netrpeljivosti koji se valja sarajevskim ulicama", prenosi Hina.

Podsećamo, na stranačkom skupu u Hadžićima u BiH, Bakir Izetbegović je, govoreći o "vojnoj snazi BiH u slučaju najgoreg scenarija", naveo:

- Prebrojali smo se - i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate.

Osvrćući se na odluku Kristijana Šmita o tehničkim izmenama Izbornog zakona BiH, Milanović je rekao da Šmit ne koristi "ovlašćenja" kako bi nametnuo izborni zakon koji bi osigurao prava Hrvata u BiH i dodao da je on nelegalno izabran.

Hrvatski predsednik je podsetio da je mesecima insistirao da se izmeni aktuelni Izborni zakon u BiH jer, po njegovoj oceni, taj pravni akt nanosi štetu Hrvatima u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)