HRVATSKA DOBILA NOVU PARLAMENTARNU STRANKU: Socijldemokrate odmah ušle u Sabor

Tanjug

10. 07. 2022. u 00:28

HRVATSKA je danas dobila još jednu političku stranku i to parlamentarnu - Socijaldemokrate, što je ujedno i najveća opoziciona stranka.

ХРВАТСКА ДОБИЛА НОВУ ПАРЛАМЕНТАРНУ СТРАНКУ: Социјлдемократе одмах ушле у Сабор

Foto: Printscreen/Jutjub/Internet TV Hrvatskog sabora

Stranku su osnovali poslanici Kluba Socijaldemokrata u Saboru, koji ima 18 članova i članovi istoimenog udruženja.

Na osnivačkoj skupštini za predsednika Socijaldemokrata jednoglasno je izabran Davorko Vidović, a za potpredsednika Domagoj Hajduković.

Politički sekretar je Ivana Posavec Krivec, a sekretar za međunarodna pitanja je bivši šef SDP-a Davor Bernardić, piše zagrebački Jutarnji list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)