MILIONSKI GUBICI: Zatvorene brojne male benzinske pumpe u Hrvatskoj

Novosti online

07. 07. 2022. u 09:01

U HRVATSKOJ je do sada zatvoreno 90 odsto od ukupno 150 benzinskih pumpi malih distributera, čije je udruženje zatražilo hitnu pomoć Vlade i rešenje za održiv model njihovog poslovanja, koje je zbog nove uredbe postalo neodrživo jer rade s velikim gubicima.

МИЛИОНСКИ ГУБИЦИ: Затворене бројне мале бензинске пумпе у Хрватској

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Vlada je u ponedeljak produžila zamrzavanje cena osnovnih goriva na benzinskim pumpama izvan auto-puteva za još 14 dana, a fiksirala je i veleprodajne cene.

Predstavnik Udruženja malih distributera goriva Domagoj Puh ocenio je da uredbe koje Vlada donosi u vezi sa ograničavanjem cena goriva nisu tržišne ni održive.

Puh je rekao da niko od njih iz hira ne zatvara firme niti žele da vrše pritisak na bilo koga, već mole da se i za njih nađe rešenje, jer će u suprotnom sa porodicama i radnicima morati doći pred Vladu.

Predstavnici Udruženja su na konferenciji za novinare istakli da su u poslednje dve nedelje njihovi članovi zabeležili ukupne gubitke iznad 16 miliona kuna /iznad 2,130 miliona evra/, kao i da se do sada zatvorilo 90 odsto od ukupno 150 benzinskih pumpi malih distributera.

Oni su naveli da do sada ništa nisu tražili, ali da su sad došli do toga da više ne mogu plaćati kredite, a zarade nemaju, prenose hrvatski mediji.

Puh je ukazao i da im veliki distributeri već ne isporučuju dovoljne količine nafte i goriva, jer su i oni u krizi.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)