PUCANO NA AVION KROACIJE ERLAJNZA NA LETU ZA SARAJEVO: Letelica oštećena iz vatrenog oružja

Novosti online

23. 06. 2022. u 09:48

AVION Kroacije erlajnza koji je sinoć iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja za koja se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

ПУЦАНО НА АВИОН КРОАЦИЈЕ ЕРЛАЈНЗА НА ЛЕТУ ЗА САРАЈЕВО: Летелица оштећена из ватреног оружја

Foto: N. Fifić

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu prijavio je oštećenja na trupu aviona, a prema prvim nezvaničnim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja, saznaje Klix.ba.

O slučaju je obavešteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

- Nakon zaprimljene informacije da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će sprovesti uviđajna ekipa, uz prisustvo službenika Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH - saopšteno je.

Treba istaći da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja, kao i sigurnost letelice za dalji let. Za sada nije poznato gde je avion oštećen i kako je uopšte došlo do ovog incidenta.

BONUS VIDEO: AKTIVNOSTI NA BALTIČKOM MORU: Pogledajte vežbe dela Baltičke flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

PLEMIĆKO POREKLO Ovo je pravo prezime Irfana Mensura - moćan razlog zašto ga je promenio: Roditeljima nije smetalo