KAŠNJENJE PO PROTOKOLU: Hrvatski predsednik ostavio finsku premijerku da ga čeka u njegovom kabinetu (VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2022. u 23:59

SANA Marin premijerka Finske posetila je Hrvatsku ali se nije nadala da je u predsedničkom kabinetu niko neće dočekati.

КАШЊЕЊЕ ПО ПРОТОКОЛУ:  Хрватски председник оставио финску премијерку да га чека у његовом кабинету (ВИДЕО)

Foto: EPA

Na Tviteru je objavljen snimak na kojem se vidi kako čeka nekoliko minuta da se pojavi hrvatski predsednik Zoran Milanović. Sudeći po snimku Marin nije bilo nimalo prijatno kada je ugledala prazan kabinet, pa je skoro dva minuta sama stajala kao pokisla čekajući predsednika Hrvatske da se pojavi, a vreme je ubijala razgledajući slike i stilski nameštaj.

Za to vreme je prvo mirno stajala sama, a onda prošetala salom za prijem razgledajući umetnička dela s rukama prekrštenim na leđima. Kad je čula da se vrata kroz koja Milanović mora da prođe otvaraju, vratila se do njih, ali hrvatski predsednik se još nije bio pojavio. Nekoliko trenutaka je pričekala, a onda je stigao, nasmejan i pružio joj ruku.

Milanovićeva kancelarija, međutim, objavila je saopštenje u kojem piše da je deo medija danas objavio "netačnu i zlonamernu informaciju" da je hrvatski predsednik kasnio na sastanak s premijerkom Finske Sane Marin i da je ona zbog toga morala da čeka. Iz Kancelarije predsednika tvrde da je sve bilo prema protokolu. Osim što je, kažu, finska premijerka kasnila.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere