DEVOJKE IZ SRBIJE RUŠE GRADONAČELNIKA SPLITA: Afera sve jače potresa Hrvatsku, glavni akteri u samom vrhu gradske vlasti

J. KERBLER

14. 06. 2022. u 09:00

SEKSUALNA afera trese Split uoči skorih gradskih izbora, a u glavnoj ulozi su dosadašnji zamenik gradonačelnika i bliski saradnik gradonačelnika i - dve devojke iz Srbije, od kojih se jedna predstavila kao maloletnica (17).

ДЕВОЈКЕ ИЗ СРБИЈЕ РУШЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА СПЛИТА: Афера све јаче потреса Хрватску, главни актери у самом врху градске власти

Foto: Free Images Pixabay

Gradski većnik grada Splita Luka Baričić je navodno devojkama, uz seksualne aluzije, nudio i posao.

Kada je afera izbila, ekspresno je dao ostavku, a iz časa u čas izlaze novi detalji koji kompromituju stranku "Centar", kojoj je dosadašnji gradonačelnik Ivica Puljak bio najozbiljnijij kandidat na novim izborima.

Foto: Printskrin/Jutjub

Tako se tvrdi da su zamenik gradonačelnika Bojan Ivošević i gradski većnik iz stranke "Centar" Luka Baričić slali eksplicitne seksualne audio i video zapise. Doduše, negiraju da su devojkama nudili posao.

- U tim porukama doslovno piše da ne zapošljavamo preko veze. Devojka mi se predstavila kao Aleksandra iz Srbije s kojom sam se zbližio. I rekao neke stvari koje nisam trebao reći - priznao je seks-aferu većnik Luka Baričić, koji je inače invalid.

Kaže i da ga je Aleksandra zamolila da upozna njenu sestru sa zamenikom splitskog gradonačelnika, ali on to nije želeo da uradi kada je saznao da je maloletnica.

- Očito je cilj bio da se kompromituje zamenik gradonačelnika, a ja sam bio poluga - kazao je Baričić i najavio potpuno povlačenje iz politike.

Prve poruke između dve strane su datirane sredinom maja, a bile su toliko eksplicitne da mediji ne mogu da ih objave. Sada u stranci "Centar" tvrde da im je sve podmetnuto.

Sada i Ivošević, kandidat za zamenika gradonačelnika na izborima, kaže da nije uradio ništa loše, već je sve bila stvar zabave. Objavljena je i poruka Aleksandre splitskom većniku koja se odnosi na zamenika gradonačelnika Ivoševića u kojoj stoji "kaže seka da se tvoj drug ne javlja, kaži mu da se javi sutra da ne bi odustala od puta u Split".

Ivošević, kojeg inače prate brojne afere, ne otkriva šta je on poručivao devojkama u Srbiji, ali tvrdi da je to bila benigna prepiska. 

UDARCI, FOTOGRAFIJE I IGRICE


Dosadašnji gradonačelnik Splita Ivica Puljak, koji ima najviše šansi da ponovo vodi grad, optužuje svoje političke protivnike da su celu aferu podmetnuli i da je reč o najnižim udarcima u istoriji političke kampanje u Hrvatskoj. Puljak kaže da je reč o mafijaškom obračunu, dok s druge strane izlaze fotografije golog splitskog većnika koji devojkama iz Srbije predlaže seksualne igre, bez obzira na to što se jedna predstavila kao Milica koja je maloletnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)