"ŠOU" PREDSEDNIKA HRVATSKE I NA KOMEMORACIJI U JASENOVCU: Milanović umesto o logoru pričao o udbašima, lažovima, ”dnu dna”

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

22. 04. 2022. u 10:34

KOMEMORACIJA u Jasenovcu, na sedamdeset i sedmu godišnjicu proboja logoraša iz tog zloglasnog ustaškog logora, zahvaljujući hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću pretvorila se u politička prepucavnja koja na tom mestu nikako nisu potrebna.

ШОУ ПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ И НА КОМЕМОРАЦИЈИ У ЈАСЕНОВЦУ: Милановић уместо о логору причао о удбашима, лажовима, ”дну дна”

Foto: EPA

Odvojeno od svih, prvi je u Jasenovac došao Zoran Milanović, nakon njega premijer Andrej Plenković sa ministrima i predstavnicima srpskih i romskih organizacija, a predstavnici jevrejske zajednice nisu želeli da komemorišu sa Plenkovićevim ministrima.

- Imate sa jedne strane korumpirane poluudbaše i s druge Jevrejsku zajednicu koja je neovisna - komentarisao je Milanović razloge zbog čega i ove godine nisu svi zajedno na komemoraciji.

Posebno je kritikovao antifašiste i ustvrdio da ih je ”Plenković kupio”.

- Pred te događaje Plenković uvek te ljude kupi, dovede ih, kupi im kavice i nakon toga ponovno laganje. Imao bi ozbiljan problem biti ovde u društvu Milorada Pupovca, čoveka koji je rekao da je Hrvatska vojska u Oluji počinila etničko čišćenje.

Za premijera Plenkovića je šef hrvatske države ponovo rekao da je ”dno”. 

- On je jedan lažov. Nakon one huljske, udbaške provokacije Plenkovća i njegovog klana, ja ne mogu i neću drukčije umesto udbašem da nazovem svakoga ko legende Domovinskog rata dovede u vezu sa Udbom. Kad mi neko govori o živcima, moji su dosta ledeni većinu vremena. Voleo bi da nisu.To je sve zajedno jedno dno, oni koji se danas tu okupljaju - kazao je Milanović.

Foto: EPA

- Najodvratniji i najopasniji ljudi u ovoj zemlji su oni koji se pojave iz trećeg ešalona i sada moralizuju. To su najgori ljudi, udbaški ubice, grozno - tvrdi predsednik Hrvatske i ponovo oca hrvatskog premijera povezuje sa Udbom.

- Ali da mi nakon toga sin rezervnog majora KOS-a govori da je Gotovina udbaš, e, nećeš matere ti. Predsednik hrvatske vlade je udbaš druge generacije i nije jedini.

Kritikovao je i potpredsednika vlade generala Tomu Medveda, za kojeg kaže da nikada neće da ima reputaciju kao Ante Gotovina.

Ponovo je Milanović HDŽ nazvao razbojnicima i najavio da pomilovanja više neće da idu preko Ministarstva uprave.

- Šta će meni HDŽ-ovo ministarstvo, korumpirano. Zanima me koliko je branitelja u zatvoru zbog kaznenih dela počinjenih u ratu. Takvih nema, prestari su za to. To što je neko bio branitelj i nakon toga se napio i silovao, to mu je otegotna okolnost. Ako ne neko ubio u ratu dok je branio Hrvatsku, odgovaraće, ali to što je branio Hrvatsku mu je olakotna okolnost - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO:

SERIJA VAZDUŠNIH UDARA: Izrael udara na pojas Gaze kao odgovor na raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KINA AROGANTNO NARUŠAVA MIR Premijer Tajvana o akcijama kineske vojske