HRVATSKO Ministarstvo branitelja saopštilo je danas da izjava njenog izaslanika Matka Raosa povodom obeležavanja 31. godišnjice 9. bojne jedinice Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), koji je rekao da "ne bi bilo Hrvatske da nije bilo 10. aprila 1941.", kada je osnovana NDH, nije bila predviđena.

Komentari (7)

buki

11.04.2022. 14:25

@Luka - Što je najgore, to je i tačno. Da nije bilo NDH i Ustaša, na prostoru Brozove Hrvatske bi danas živelo bar još tri miliona Srba, jer ne bi bili ubijeni i pokatoličeni. Onda ni etničko čišćenje 90-ih ne bi bilo sprovedeno od ustaških potomaka, a i Nemci ne bi toliko podržavali današnje Hrvate da NDH nije bila Hitlerova saveznica. Ovako, kao nacistički saveznici i danas uživaju svu podršku EU i SAD, naravno uz obavezu neprekidnog progona i šikaniranja Srba, što Hrvatima uopšte ne pada teško, čak naprotiv.

Šator

11.04.2022. 07:18

@josip - Што срамота? Он је право лице хрватске, конвертит који болесно мрзи своје поријекло. Сви званичници и институције, тајно или јавно обожавају за шта се он бори. Руси су због таквих покренули акцију у Украјини, да им њемци не инсталирају такав режим гдје живи њихов народ.

Drago

11.04.2022. 07:16

Pre će biti, da nije bilo Jugoslavije Aleksandra Karađorđevića, ne bi ni postojala Hrvatska. Lepo bi se namirili Italija, Austrija i Srbija.

Miroslav

11.04.2022. 08:34

Tako je, a da nije bilo NDH nebi bilo ni Jasenovca, Jadovna, Paga... i druga stratista. Dakle. Hrvatska se rodila na krilima genocida i pociva na genocidu Jasenovca, Jadovna, Paga i mnoga druga stratista gde su najvise stradali Srbi i Jevreji.