MILANOVIĆ: Zapadne sankcije neće zaustaviti rat u Ukrajini

Novosti online

07. 04. 2022. u 15:43

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović je, nakon razgovora sa švajcarskim kolegom Injasiom Kasisom, izjavio da Hrvatska ne može puno da učini u Ukrajini, ali može na području Zapadnog Balkana jer se to, kako je naveo, direktan interes Hrvatske koja ima dobre namere.

МИЛАНОВИЋ: Западне санкције неће зауставити рат у Украјини

Foto: EPA/FILIP SINGER

- Zapadni Balkan je regija koja je vrlo važna za evropsku stabilnost i njenu bezbednosnu arhitekturu - rekao je Kasis, koji je pokrenuo ovu temu u razgovoru sa Milanovićem, prenela je Hina.

Milanović je rekao da zapadne sankcije neće zaustaviti rat u Ukrajini i dodao da to može samo diplomatija.

- Ove sankcije neće biti dovoljne da zaustave rat - rekao je Milanović na konferenciji za novinare posle susreta sa Kasisom.

Kaže i da bi bio najsrećniji da se Rusija povuče za sat vremena, ali se to neće dogoditi. Zoran Milanović tvrdi da je jedini način za rešenje rata diplomatija, uz posredovanje onih država „kojima se donekle veruje”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)