HRVATSKI RAKETNI SISTEM NA MLJETU: Milanović – nije to za javnost

Novosti online

18. 02. 2022. u 18:00

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović izjavio je danas, povodom, dopremanja raketnog sistema na ostrvo Mljet, da to nisu stvari za javnost, da je sve u redu i da stanovnici tog ostrva zbog toga nisu zabrinuti.

ХРВАТСКИ РАКЕТНИ СИСТЕМ НА МЉЕТУ: Милановић – није то за јавност

Foto: Ured Predsjednika RH

-To nisu stvari za javnost. Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu. Ostalo će vas, ako nisu na spavanju, obavestiti iz Ministarstva odbrane, to im je posao, rekao je Milanović novinarima u Požegi.

Hrvatski portal Morski objavio je danas da je na Mljet u sredu stigao desantni brod minopolagač "Krka" i na ovo ostrvo, prema tvrdnjama meštana, dostavio poprilično vojne opreme i osoblja.

Na ovom ostrvu se nalazi radarska stanica, a kako portal saznaje od izvora bliskog Oružanim snagama Hrvatske (OSRH), ljudstvo i oprema tamo inače stižu civilnim trajektom, a retko vojnim brodovima.

-Radi se o sistemu MOL ili mobilnom lanseru RBS15. To su projektili velikog dometa koji mogu biti na brodu, kao što jesu na ''kraljevima'' ( raketne topovnjače Dmitar Zvonimir i Petar Krešimir Četvrti.), a mogu se montirati na kamione, kao i u ovom slučaju, poput vežbi koje je Hrvatska vojska već odrađivala, kažao je neimenovani izvor za portal Morski.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)