AMERIČKI KONTRA-ADMIRAL PORUČUJE IZ SPLITA: Nosač Hari Truman može odmah da dejstvuje i da zaplovi bilo gde

Novosti online

14. 02. 2022. u 20:28

KONTRA-ADMIRAL Kurt Renšav komandant 8 borbene grupe u kojoj je i nosač aviona "Hari Truman", koji je usidren kod Splita, kaže da o njihovom delovanju odlučuje američko Ministarstvo odbrane.

АМЕРИЧКИ КОНТРА-АДМИРАЛ ПОРУЧУЈЕ ИЗ СПЛИТА: Носач Хари Труман може одмах да дејствује и да заплови било где

Foto Tanjug/AP

On je dodao da su zasad u Sredozemlju, ali da su spremni da odu bilo gde.

Na pitanje može li reći šta je u ovom trenutku sledeći korak, on kaže da pokušavaju da o operativnom delovanju ne govore.

-U poslednje je vreme situacija veoma dinamična. Kao što možda znate, u decembru smo bili raspoređeni na Bliski istok, ali je ministar odbrane odlučio da ćemo zasad delovati na Sredozemlju. Ne možemo govoriti o tome kuda idemo dalje, ali spremni smo otići bilo kuda, rekao je Renšav kaže da saveznicima, barem s vojne strane, šalju poruku da NATO savez nikad nije bio snažniji.

-Naša sposobnost da se prebacimo s američke kontrole na komandnu strukturu NATO-a dokazuje koliko je ova organizacija agilna i koliko blisko svi sarađujemo, rekao je kontra-admiral.

Foto Tanjug/AP

Tokom vežbe „Neptunstrajk 2022“, kaže, sarađivali su s 21 zemljom partnerom u okviru NATO-a.

-Smatram da je vrlo impresivno što smo se toliko brzo prilagodili i, ponavljam, dokazuje koliko je Savez snažan, kaže Renšav.

Foto Tanjug/AP

Na konstataciju da, ako bude potrebno, mogu trenutno da deluju, Renšav odgovara potvrdno i dodaje da je jedna od njihovih najvećih prednosti izuzetna agilnost, mogu se kretati svuda po moru i njihovi avioni mogu da uzleću sa bilo kojeg mesta na moru.

“Plug and Play” informatički je termin, ali i na nas se može primeniti, možemo se priključiti koalicionim snagama bilo gde na svetu, rekao je, između ostalog, Renšov za zagrebačku N1 tv.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!