OTROVAN SLADOLED: Hrvatska povlači s tržista francuski sladoled zbog pesticida

Tanjug

03. 02. 2022. u 20:47

DRŽAVNI inspektorak Hrvatske je saopštio da se zbog prisustva pesticida sa tržišta povlači sladoled menta-čokolada u pakovanju od 2,5 litara francuskog proizvođača, čiju veleprodaju u toj zemlji obavlja trgovinski lanac Metro Keš& Keri (Cash & Carry).

ОТРОВАН СЛАДОЛЕД: Хрватска повлачи с тржиста француски сладолед због пестицида

Foto: Depositphotos

Kako navode iz Državnog inspektorata, proizvod nije u skladu sa Uredbom Evropske unije o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla, prenosi portal Indeks (Index).

Proizvođač sladoleda je francuska kompanija Froneri iz Vejra, koji se nalazi u departamanu Žirond na jugozapadu Francuske.

BONUS VIDEO - DOK SE BEOGRAD BUDI: Kako izgleda jutro sa prelepim životinjama u zoološkom vrtu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)