ORBANU ZABRANJUJU POSETU SARAJEVU? Bošnjaci besni nakon izjava o Srbima, pokrenuta inicijativa

Novosti online

21. 12. 2021. u 23:06

NAKON što je Mađarski premijer Viktor Orban rekao tokom današnje konferencije za medije da su Srbija i Republika Srpska "ključ stabilnosti Zapadnog Balkana", Naša stranka iz BiH je pokrenula inicijativu da mu se zabrani poseta Sarajevu.

ОРБАНУ ЗАБРАЊУЈУ ПОСЕТУ САРАЈЕВУ? Бошњаци бесни након изјава о Србима, покренута иницијатива

Foto: Profimedia

- Viktor Orban je svojim pitanjem kako u Evropsku uniju integrisati dva miliona muslimana, pritom misleći na priključenje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, još jednom dokazao da nije ništa drugo nego najobičniji rasista - saopštili su večeras iz Naše stranke.

Oni smatraju da će takve izjave doprineti porastu evroskepticizma

- Međutim, s obzirom na činjenicu da to pitanje postavlja kao jedan od lidera Evropske unije, neophodno je određenje i ostalih lidera o toj temi da vidimo ko deli a ko ne njegov stav. Da li još neko misli da su muslimani problem za Evropsku uniju? Orbanu se ne sme dopustiti da bude usamljeni glas kad su muslimani Bosne i Hercegovine u pitanju, jer ćutanje o tome je znak odobravanja. Onda s pravom i muslimani, ali i svi ljudi kojima su antifašizam i antirasizam temeljni moralni orijentiri nemaju nijedan razlog da se okreću ka Evropskoj uniji - navode oni.

Pored te izjave, čini se da Sarajevu više smetaju reči podrške srpskom narodu, kao i najavljena finansijska pomoć Republici Srpskoj.

- Balkan se ne može stabilizovati bez Srba i bez Bosne, a Bosna se ne može stabilizovati bez bosanskih Srba. Srpski narod je ključan na Balkanu - rekao je danas Orban.

Zbog te izjave Naša stranka traži zabranu za Orbana, kog je u posetu pozvao predsedavajući Veća ministara BiH Zoran Tegeltija.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna