MILANOVIĆ: Šefik DŽaferović dovodio mudžahedine

Novosti online

07. 12. 2021. u 17:11

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je član Predsedništva BiH Šefik DŽaferović "sponzor mudžahedina iz Kaknja".

МИЛАНОВИЋ: Шефик Џаферовић доводио муџахедине

Foto: EPA

- Vidim DŽaferovića sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati - poručio je Zoran Milanović.

On je rekao da je Šefik DŽaferović "udbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH".

Dotakao se i pregovora o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH o kojima se poslednjih meseci intenzivno vode razgovori, a u kojima su moderatori specijalni izaslanik predsednika SAD za Balkan Gabrijel Eskobar i predstavnica EU Angelina Ajhorts.

- Bošnjačko vođenje politike je pogubno. Oni su se zatvorili u bure i pregovaraju sami sa sobom. Veruju da će im trećerazredne američke diplomate doneti dominaciju nad Hrvatima. Imam radosnu vest - neće - rekao je Milanović.

On je rekao da mu smeta što se Srbima insinuira da su genocidan narod, isto kao što bi mu smetalo da se to radi Hrvatima.

- Sud kakav god da je i ko god da su i da je doneo deset presuda to je politička kvalifikacija - rekao je predsednik Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)