MILANOVIĆ: Šefik DŽaferović dovodio mudžahedine

Novosti online

07. 12. 2021. u 17:11

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je član Predsedništva BiH Šefik Džaferović "sponzor mudžahedina iz Kaknja".

МИЛАНОВИЋ: Шефик Џаферовић доводио муџахедине

Foto: EPA

- Vidim Džaferovića sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati - poručio je Zoran Milanović.

On je rekao da je Šefik Džaferović "udbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH".

Dotakao se i pregovora o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH o kojima se poslednjih meseci intenzivno vode razgovori, a u kojima su moderatori specijalni izaslanik predsednika SAD za Balkan Gabrijel Eskobar i predstavnica EU Angelina Ajhorts.

- Bošnjačko vođenje politike je pogubno. Oni su se zatvorili u bure i pregovaraju sami sa sobom. Veruju da će im trećerazredne američke diplomate doneti dominaciju nad Hrvatima. Imam radosnu vest - neće - rekao je Milanović.

On je rekao da mu smeta što se Srbima insinuira da su genocidan narod, isto kao što bi mu smetalo da se to radi Hrvatima.

- Sud kakav god da je i ko god da su i da je doneo deset presuda to je politička kvalifikacija - rekao je predsednik Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni