UBILI SU GA JER JE PRIJAVIO DA KRŠE MERE: Suđenje za brutalan zločin – Hrvati do smrti udarali i šutirali profesora

Novosti online

06. 12. 2021. u 21:56

ŽUPANIJSKO državno tužilaštvo u Varaždinu je 25. novembra, posle sprovedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu zbog brutalnog ubistva 35-godišnjeg profesora engleskog jezika Nine Čengića u Varaždinu.

УБИЛИ СУ ГА ЈЕР ЈЕ ПРИЈАВИО ДА КРШЕ МЕРЕ: Суђење за бруталан злочин – Хрвати до смрти ударали и шутирали професора

Foto: Profimedia

Otužena su četvorica hrvatskih državljana Asja G. (24), Ivan G. (20), Ivor V. (29) i Dominik Ž. (25) koji se terete da su 29. maja 2021. u četiri ujutru, na ulici ispred prostorija jednog kluba u Varaždinu iz osvete ubili čoveka koji je prijavio kršenje epidemioloških mera u prostorijama udruženja.

Kada su policajci otišli jer niko iz kluba nije otvarao, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjeg profesora i nastavio da ga udara rukama, nogama i drvenom palicom. Pridružili su mu se ostali i nastavili su da udaraju nesrećnpg čoveka. Udarali su ga sve dok se nije prestao da se pomera.

Nesrećni čovek je zadobio prelom slepoočne kosti i pucanje vena, došlo je do krvarenja u mozgu i od nanetih povreda preminuo je sledećeg dana.

Četvorka se tereti za teško ubistvo "iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda". Preti im kazna zatvora od najmanje 10 godina ili dugotrajni zatvor, odnosno najviše 40 godina.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)