MILANOVIĆ IZAZVAO BURU POREĐENJEM MERA I FAŠIZMA: Austrijsko ministarstvo pozvalo hrvatskog ambasadora na razgovor

Novosti onlajn

17. 11. 2021. u 21:51

MINISTARSTVO spoljnih poslova Austrije pozvalo je na razgovor hrvatskog ambasadora Daniela Glunčića zbog izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića kojima je oštro kritikovao zaključavanje nevakcinisanih u Austriji.

МИЛАНОВИЋ ИЗАЗВАО БУРУ ПОРЕЂЕЊЕМ МЕРА И ФАШИЗМА: Аустријско министарство позвало хрватског амбасадора на разговор

Foto: EPA

Nedavne izjave Milanovića, koji je tokom posete Vatikanu oštro kritikovao korona mere u Austriji, izazvale su „diplomatski nemir“ u Beču, tvrdi austrijski „Di Prese“.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije pozvalo je hrvatskog ambasadora na razgovor zbog „vrlo uznemiravajućih izjava hrvatskog predsednika“. Iz tog ministarstva su najoštrije osudili Milanovićeve izjave, a glavni sekretar ministarstva Peter Launski-Tifental preneo je ambasadoru Glunčiću „jasno čuđenje o izjavi“, tvrdi bečki list.

- Poređenje mera protiv kovida-19 i fašizma je neprihvatljivo. Naša je odgovornost da štitimo ljude u Austriji, preuzeli smo tu odgovornost - saopštilo je austrijsko ministarstvo.

„Di Prese“ podseća da je hrvatski predsednik u ponedeljak nazvao meru zaključavanja za nevakcinisane „glupošću“.

- U Austriji je danas zabranjeno izlaziti iz kuće ljudima koji nisu vakcinisani. Šta je to, nauka ili metode koje podsećaju na tridesete godine - rekao je Zoran Milanović za Jutarnji list nakon audijencije kod pape Franje u Vatikanu.

- Ja imam problem u zadnje vreme s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata. Ne može biti nauka izum vakcina, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova, i ove gluposti s merama - rekao je Milanović.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

Kako su poznati blatili Srbiju, a od nje žive?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)