NADREALNA HRVATSKA: Plenković ponovo optužuje Milanovića

Tanjug

09. 11. 2021. u 20:05

PREDSEDNIK vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je nakon današnje sednice veća za odbranu da je sastanak u pojedinim trenucima bio „nadrealan", ali da su se svi učesnici saglasili o trenutnom stanju u hrvatskim oružanim snagama.

НАДРЕАЛНА ХРВАТСКА: Пленковић поново оптужује Милановића

Foto: EPA

Plenković je rekao da vlada Hrvatske može da bude ponosna zbog svega što je učinila za povecanje budžeta za odbranu i naglasio da je on pre njegove vlade bio 3,8 milijardi kuna, a danas iznosi pet, ne računajući sredstva izdvojena za višenamenske borbene avione, prenosi HINA.

Plenković je održavanje današnje konferencije za novinare objasnio potrebom da se "čuje i druga strana", a s obzirom da je predsednik Hrvatske Zoran Milanović nakon sastanka veća takođe držao pres konfereniju.

Premijer Hrvatske je ukazao da je razmimoilaženje sa predsednikom Milanovićem o stanju u hrvatskim oružanim snagama „razlika, ali samo u nijansama".

- Poštujemo stav predsednika koji želi da ukaže na stanje u oružanim snagama, ali se ne slažemo u pogledu pristupa tom pitanju i kako realno sagledati gde smo danas. Mi na to gledamo s pozicije vlade koja je puno uložila u vojsku - rekao je Plenković optuživši predsednika Milanovića da je „u fazi ignorisanja ministra odbrane", što, kako je rekao, nije po zakonu.

- Treba poštovati ministra i ministarstvo odbrane. Postoji zakon, postoje nadležnosti ministra, nadležnosti načelnika generalštaba i nadležnosti predsednika - poručio je Plenković.

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINjA - Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna