"KRIMOLOVAC" JAVLJA: SIPA registrovala 468 poziva, 25 sa informacijama o krivičnim delima

V.Mitrić

05. 10. 2021. u 14:19

POLICAJCI Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) registrovali su u prošlom mesecu 468 poziva, od kojih je 25 sa korisnim informacijama o krivičnim delima i akterima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izveštaja.

КРИМОЛОВАЦ ЈАВЉА: СИПА регистровала 468 позива, 25 са информацијама о кривичним делима

Krimolovac

Putem telefonske linije „Krimolovci“ primljeno je 353 poziva, od kojih je sedam bilo sa korisnim informacijama o krivičnim delima i počioniocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog dela na veb-stranici SIPA primljeno je 115 prijava, od čega je 18 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je pet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odseku SIPE, a dve Sektoru za istraživanje ratnih zločina i krivičnih dela kažnjivih po međunarodnom humanitarnom pravu SIPA.

U septembru je pristiglo 18 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljen jedan izveštaj o počinjenom krivičnom delu i počiniocima.

Pored navedenog, policajci SIPA dali su 59 saveta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)