JAHTAŠKI DANI JANEZA JANŠE: Novi skandal slovenačkog premijera, sa suprugom u društvu tajkuna na luksuznim brodovima (FOTO)

J. KERBLER, dopisnik "Večernjih novosti" - ZAGREB

20. 09. 2021. u 22:38

AFERA sa jahtaškim danima slovenačkog premijera Janeza Janše dobija novi zamah, nakon što su mediji objavili slike na kojima je snimljen sa raznim tajkunima na luksuznim brodovima.

ЈАХТАШКИ ДАНИ ЈАНЕЗА ЈАНШЕ: Нови скандал словеначког премијера, са супругом у друштву тајкуна на луксузним бродовима (ФОТО)

Foto AP

Tako se na jednoj od objavljenih slika vidi i Janšina supruga Urška Bačovnik u društvu lobista Bože Dimnika i vlasnika jahte Andreja Maračiča, jednog od najvećih dobavljača slovenačkog zdravstva. Mediji tvrde da se na tim jahtama lobiralo za razne poslove, dok Janša to demantuje.

- Na jahtama sam u svom životu moguće bio ukupno deset časova i to na različitim. Mislim da sam pola sata na jedrilici proveo sa bivšim predsednikom Milanom Kučanom - tvrdi Janša i demantuje da se na luksuznim brodovima lobiralo za unosne poslove. - A slike koje objavljuju mediji su snimljene u trenucima mog odmora, koji valjda mogu da priuštim.

Tako su objavljene i slike na kojima Janša plovi u društvu tajkuna na Mauricijusu i Novom Zelandu i na Jadranu. Obrazloženje do sada nije dao odboru za javne finansije, a opozicija kaže da je reč o korupciji na najvišem nivou.

Janša odgovara da je to ”mlaćenje prazne slame” opozicije i poručuje opoziciji da pribavi dokaze ako ga želi optuživati za nedozvoljene radnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)