JECKOV POZVALA SRBE U HRVATSKOJ: Glasajte za SDSS i ostanite jedinstveni

Novosti online

17. 09. 2021. u 10:06

POTPREDSEDNICA SDSS-a je pred kampanju za dopunske izbore za pripadnike nacionalnih manjina, koji će se održati u velikom broju srpskih sredina, istakla da je veoma zadovoljna sjajnim rezultatima na prošlim izborima u gotovo svim područjima gde Srbi u Hrvatskoj danas žive.

ЈЕЦКОВ ПОЗВАЛА СРБЕ У ХРВАТСКОЈ: Гласајте за СДСС и останите јединствени

Foto: Printscreen

Rezultat je bio takav da je SDSS sa svim mandatima postao treća politička snaga u Republici Hrvatskoj.

– Od nemerljivog je značaja legitimitet koji smo dobili od našeg naroda kako bismo realizovali projekte od nacionalnog interesa za unapređenje sveukupnog položaja srpskog naroda u Hrvatskoj. Posebno bih istakla značaj jedinstvene i nedeljive srpske nacionalne stranke, koja može u svim područjima da se uhvati ukoštac sa različitim problemima koji muče naš narod od Dalmacije do Srema – istakla je ona.

Dragana Jeckov je još jednom apelovala na značaj nerasipanja srpskih glasova, kako bi ta podrška u uslovima kakvi su bila jasna i nedeljiva i kako bi imali dovoljno političke snage realizovati započeto.

– Važno je da je srpsko jedinstvo jasno izraženo kao i na prošlim izborima, što je jasan dokaz da srpski narod u Hrvatskoj neće više nikad da se deli. Zajedno sa matičnom državom realizujemo razne projekte koji imaju za cilj opstanak i obnovu srpske zajednice u Hrvatskoj. Sa našim partnerima u Vladi rešavamo nagomilane probleme od kojih bih posebno izdvojila obnovu života za pripadnike našeg naroda u potresom razorenoj Baniji, ali i probleme vezane za zapošljavanje, povratak stečenih prava, ali i obrazovanje pripadnika naše zajednice kao i položaj Srpske pravoslavne crkve koja je i dalje u Hrvatskoj pod različitim vrstama napada.

Dragana Jeckov je pozvala sve stranačke aktiviste i simpatizere da budu sa narodom i da opet obiđu sve kuće i da razgovaraju sa ljudima.

– Moramo kao i prošli put, a mi tu praksu sprovodimo i kada nema izbora, da uđemo u svako domaćinstvo, svaku kuću, svaki stan, da razgovaramo sa ljudima i da im objasnimo značaj ovih dopunskih izbora i priliku koju danas imamo da damo legitimitet jedinoj jedinstvenoj srpskoj političkoj organiziciji koja će da nastavi započeto, kako bismo unapredili sveukupni položaj srpskog naroda u Hrvatskoj. SDSS sa više od 110 opštinskih odbora ima jedini snagu da svaki problem koji se pojavi digne na nacionalni nivo i da traži njegovo rešavanje. Ovo je danas veoma značajno za naš narod, jer i dalje imamo izolovanih nacionalističkih incidenata u društvu koji unose nemir u srpski narod u Hrvatskoj.

– Važno je da svi Srbi izađu i glasaju 3. oktobra jer SDSS nastavlja da vodi politiku koja ima za cilj rešavanje problema našeg naroda, ali i dobar suživot sa većinskim narodom. Posvećeni smo budućnosti i prosperitetu i stvorićemo u svim srpskim sredinama uslove za oporavak naše zajednice. To niko drugi neće i ne može. Konfrontacije i sukobi i dizanje tenzija najviše problema uzrokuju upravo Srbima i SDSS će kao i do sada ostati veliki protivnik takvih politika – zaključila je Jeckov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a