TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Zapalio se aparat za kiseonik, preminuo pacijent koji je bio priključen na njega

Novosti online

30. 07. 2021. u 16:34

U TRAGEDIJI koja se u petak dogodila u Zagrebu, u Službi za produženo lečenje i palijativno zbrinjavanje Novi Marof varaždinske Opšte bolnice smrtno je stradao pacijent.

ТРАГЕДИЈА У ХРВАТСКОЈ: Запалио се апарат за кисеоник, преминуо пацијент који је био прикључен на њега

Foto: Arhiva VN

U 12.29 sati policija je primila prijavu iz Županijskog centra 112 da je u novomarofskoj bolnici došlo do požara na aparatu za kiseonik na koji je pacijent priključen i da je pacijent preminuo od zadobijenih povreda u požaru.

Zbog tragičnog događaja Opšta bolnica Varaždin regovala je saopštenjem u kom ističu da je direktor bolnice Nenad Kudelić odmah uključio sve službe kako bi preduzeo sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenih u zgradi Službe za produženo lečenje i palijativno zbrinjavanje Novi Marof.

- Odmah nakon tragičnog događaja Uprava varaždinske Opcšte bolnice obavestila je izražavajući duboko žaljenje porodicu pacijenta - navodi se u saopštenju.

Varaždinski župan Anđelko Stričak i njegova zamenica Silvija Zagorec stigli su na mesto tragedije i zatražili od Uprave Opšte bolnice Varaždin da ih obavesti o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se oni lično uključili u osiguravanje daljeg rada Službe za lečenje i palijativno zbrinjavanje Novi Marof.

Takođe, župan je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja. Više detalja biće poznato nakon istrage.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)