GNUSNA PROVOKACIJA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: Iz njegovih usta ništa novo - svi imaju pravo na sve, Srbiji ne pripada ništa

Tanjug

23. 06. 2021. u 21:27

BAKIR Izetbegović, predsednik Stranke demokratske akcije (SDA), izjavio je danas da je Srbija dokazala da nema pravo da vlada nad (tzv.) Kosovom.

ГНУСНА ПРОВОКАЦИЈА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА: Из његових уста ништа ново - сви имају право на све, Србији не припада ништа

Foto: EPA

- Država Srbija je zorno dokazala da nema pravo vladati nad (tzv.) Kosovom. To su oni sami sebi uradili kada je (tzv.) Kosovo u pitanju. (tzv.) Kosovo je bilo autonomna oblast, Republika Srpska je jedan entitet zahvaljujući Ustavu koji se sutradan može promeniti, a ne zahvaljujući Dejtonskom mirovnom sporazumu. To dvoje se ne može porediti - rekao je Izetbegović.

Govoreći o odnosu Srbije prema BiH, Izetbegović je naveo da je poznato da je srpska strana predvođena Slobodanom Miloševićem i Radovanom Karadžićem etnički očistila od nesrba pola teritorije BiH.

- Napravila je logore, silovala i ubijala, porušila sve tragove postojanja dva druga naroda. Ista ta strana i režim je isto zlo napravilo na Kosovu i u BiH. Nemaju istorijskih, moralnih niti pravnih činjenica na koje se mogu pozvati i izjednačiti prava Srba u BiH i prava Albanaca na (tzv.) Kosovu - tvrdi Izetbegović.

On smatra da bi Srbija trebalo da doživi katarzu i konačno se suoči s onim što je uradila i izvini se i Bosni i Hercegovini i (tzv.) Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024