PODZNAK NE DOMINIRA POSLE TRIDESETE? Ovo je jedna od najčešćih zabluda o horoskopu - Evo šta je istina

Astrolog Marina Jungić Milošević

07. 04. 2024. u 17:06

JEDNA od najčešćih astroloških zabluda je ona o podznaku ili ascendentu, tački u horoskopu koja predstavlja početak prve od 12 astroloških kuća.

ПОДЗНАК НЕ ДОМИНИРА ПОСЛЕ ТРИДЕСЕТЕ? Ово је једна од најчешћих заблуда о хороскопу - Ево шта је истина

Foto: Profimedia

Ona simbolizuje ličnost, fizički izgled i naše talente, a ostale kuće ili polja, predstavljaju određene životne oblasti: finansije, mentalno stanje, privatni život, kreativnost, zdravlje, brak, opasnosti, putovanja, karijeru, planove, tajne neprijatelje.

Podznak ne može biti "jači" od znaka, osim ako se neka dominantna planeta nađe na ascendentu ili u prvoj astrološkoj kući. Podznak je, zapravo, vaš "imidž", utisak koji ostavljate na okolinu već pri prvom susretu, dok znak skriva vaš karakter.Ali, ukoliko mislite da vam podznak "preovlađuje posle 30-te", odnosno da dominira, u zabludi ste!

Foto: Profimedia

Tako često možemo da čujemo, na primer, "Ja sam Rak, ali imam 35 godina i sada mi je jači podznak u Jarcu".. Ili će nam Vaga objašnjavati da joj posle 30. rođendana preovlađuje podznak u Lavu, jer misli da je njen znak sklon kompromisima, pa ga podznak u Lavu čini dominatnijim. Ili, neko ko je rođen u znaku Riba sa podznakom u Vodoliji, smatra kako će posle 30. rođendana početi sve više da se ponaša kao Vodolija, neopterećena pravilima i okrenuta slobodi izbora. Ili će vam Lav sa podznakom u Jarcu, otkriti kako mu posle 30-te, preovlađuje ascendent u strogom, disciplinovanom Jarcu. Mada oba znaka simbolizuju jaku volju i veliku ambiciju, Lav će uvek imati osobine Lava, pa će i posle 30, čak i nakon 60. godine, ostati strastven, detinjast i topao, za razliku od uzdržanog, stidljivog i nepoverljivog Jarca.

Iako je Vodolija sa podznakom u Devici, veliki perfekcionista, sa izraženom manuelnoim spretnošću, to ne znači da će početi da se ponaša kao Devica. Jer, Vodolija, za razliku od Device, sve radi u poslednjem trenutku i voli da šokira okolinu. Mada je Blizanac sa podznakom u Škorpiji, pronicljiv, tajanstven i nepoverljiv, te osobine ne mogu da preovladaju nad njegovim osnovnim karakteristikama, a to su omiljenost i popularnost u društvu.

Podznak ne može da "preovladava" posle tridesete. Naprotiv. Karakteristike znaka su sve izraženije, kako godine prolaze... U mladosti smo pod većim uticajem ličnih planeta, koje više deluju na pojedinca - Meseca, Merkura, Venere i Marsa, a u zrelijim godinama, Sunca i Jupitera. Kako vreme prolazi, jačaju karakteristike znaka, odnosno Sunca koje je uvek u znaku našeg rođenja.

Foto: Profimedia

NAŠ IMIDž U JAVNOSTI

Znak u koji "pada" ascendent je osa prve astrološke kuće koja simbolizuje našu ličnost, fizički izgled i naše talente. Tako podznak u Vagi često daje talenat za pevanje, u Biku za kulinarstvo i hortikulturu, u Devici daje "zlatne ruke", u Škorpiji dar za okultno, u Strelcu talenat za strane jezike, u Vodoliji dar za modernu tehniku, dok podznak u znaku Riba, daje talenat za ples i muziku.

Astrolog počinje da tumači horoskop, od podznaka, redom po astrološkim poljima poređanim u smeru suprotnom od kretanja kazaljki za satu. Kombinacija znaka i podznaka može da obogati sliku o vama, ali je isto tako važno u kom znaku i astrološkoj kući se nalazi planeta koja vlada vašim ascendentom i kakve aspekte pravi sa ostalim planetama. Ako vam je, na primer, podznak u Vagi, a Venera u Ribama u sedmom astrološkom polju u trigonu sa Jupiterom, bićete popularni u javnosti, preko posla kojim se bavite. Ili, ukoliko vam je ascendent u Blizancima, a Merkur u Ovnu u trećoj kući u kvadratu sa Plutonom, niko neće moći da vas nadmaši u diskusiji i polemici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima