VENČANJE SE PRETVORILO U PRAVU DRAMU: Policija upala usred ceremonije, mladoženja uhapšen, a mlada ostala u suzama (FOTO)

Novosti online

16. 01. 2024. u 21:56

SVET se srušio za jednu nesuđenu mladu koja je umesto poljupca nakon sudbonosnog "da", na svom venčanju gledala u leđa svog verenika kog je uhapsila policija koja je iznenada upala na svečanost.

ВЕНЧАЊЕ СЕ ПРЕТВОРИЛО У ПРАВУ ДРАМУ: Полиција упала усред церемоније, младожења ухапшен, а млада остала у сузама (ФОТО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Naime, prava drama se odigrala na venčanju Gundule B. (40) i Hamze U. (26), koje je organizovano u zamku Vonsendorf, u austrijskoj saveznoj državi Donja Austrija. Kako prenose tamošnji mediji, mladoženja je uhapšen na dan venčanja, a sada mu preti i deportacija u Tursku.

Foto: Printskrin/Jutjub

Razlog za nasilnu intervenciju vlasti je negativna odluka o azilu koju je turski državljanin dobio deset dana ranije. Avion sa aerodroma Švehat trebalo bi da ga vrati u Tursku.

"Hteli smo da se venčamo iz ljubavi"

Za mladu je čist užas počeo onog dana koji je trebalo da bude najlepši dan u njenom životu.

- Postupci nadležnih su neverovatni. Prosto jurišati na svadbu na ovaj način je, po mom mišljenju, sadistički - izjavila je mlada.

Gundula, koja je svog "budućeg muža" upoznala dok je radila zajedno u bečkom bistrou pre godinu i po, takođe ne može da razume razlog deportacije.

Foto: Printskrin/Jutjub

- Odluka je doneta bez saslušanja Hamze. Ovo je nezakonito i mi preduzimamo mere protiv toga. Njen advokat Gregor Klem i ona učinili bi sve u poslednjih nekoliko sati da njen voljeni Hamza ne bude deportovan - dodaje.

U svakom slučaju, prema mišljenju neveste, nikako nije bilo braka iz interesa.

- Hteli smo da se venčamo iz ljubavi. Naši životi su uništeni pre nego što smo uspeli da se venčamo - navela je Gundula.

Ona i Hamza žive zajedno šest meseci, kazala je tužna mlada.

Oglasila se i imigraciona policija

Nakon što je vest o hapšenju na venčanju postala glavna tema medija, oglasila se i Savezna kancelarija za imigraciju i azil (BFA) i objasnila zašto je došlo do ovakvog presedana — i to baš na dan venčanja.

Foto: Printskrin/Jutjub

Naime, kako kažu, "hapšenje u matičnoj službi je bio jedini način da se Hamza pronađe", ali dodaju i da "njihov brak ne bi sprečio deportaciju".

- Hamza U. je podneo zahtev za međunarodnu zaštitu, tačnije zahtev za azil u Austriji u martu 2022. godine. Ispitivanje svakog postupka azila odvija se u sklopu sveobuhvatne, individualne i objektivne istrage pred BFA. Pravo na azil prvenstveno služi zaštiti izbeglice od progona. U konkretnom slučaju, BFA je došao do zaključka da se Hamzi U. ne preti progonom u sklopu Ženevske konvencije o izbeglicama ako se vrati u svoju matičnu zemlju - saopšteno je.

Zvaničnici su 13 puta uzaludno tražili mladoženju, prilikom čega je "odbio obavezu da napusti zemlju".

- Za imigracionu politiku je jasno da lica sa ilegalnim boravkom moraju biti svesna svog statusa u Austriji, kao i da brak ne menja status nebezbednog boravka - dodaje se.

(oe24)

BONUS VIDEO: ODUVAO GA VETAR: Mećava pogodila rusku Jakutiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!