BERBA ZA DVA I PO EVRA: Kako je Belgijanac prevario međunarodni vinski žiri

Vino izrazito zagasite crvene boje. Miris stidljivo podseća na koštičavo voće i ribizle, s diskretnim akcentom na dozrevanje u hrastovoj bačvi. Prijatan i bogat osećaj na nepcima nervoznog, bogatog i čistog mladog vina koje daje ugodnu kompleksnost. Evoluira na finim začinima uz dodir vonja čađi. Veoma zanimljivo.

БЕРБА ЗА ДВА И ПО ЕВРА: Како је Белгијанац преварио међународни вински жири

Foto EPA

Tim rečima opisao je pobedničko vinio ovih dana Međunarodni žiri na konkursu "Žilber i Gajar" u Belgiji i propisno se obrukao.

Naime, poznati belgijski uzgajivač vina i komičar Erik Bošman, koji je 1988. godine izabran i za najboljeg somelijea u svojoj zemlji, pristao je da podmetne žiriju najobičnije vino kupljeno u samoposluzi sa samo 2 i po evra, u okviru televizijske emisije u kojoj se gledaocima pomaže da ne budu prevareni prilikom kupovine različitih proizvoda.

Da bi bio uverljiviji, prethodno je svojim kolegama pokazao bocu na koju je prelepio etiketu sa izmišljenim imenom "Šato Kolombje". Time je, kaže, skrenuo pažnju na sve češće organizovanje konkursa bez mnogo profesionalizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)