MOŽDA ĆE SATELIT BITI UNIŠTEN U ZEMLJINOJ ATMOSFERI: Problemi sa Starlinkom Ilona Maska

D.B.M.

31. 03. 2023. u 16:16

POJAVILI su se novi problemi sa Starlink satelitom Ilona Maska. Nedavno je "SpejsH" lansirao novu generaciju u vasionu, pa je krajem februara s raketom "Falkon 9" poleteo 21 satelit B2 Mini koji je trebalo da pomogne u povećanju kapaciteta satelitskog interneta.

МОЖДА ЋЕ САТЕЛИТ БИТИ УНИШТЕН У ЗЕМЉИНОЈ АТМОСФЕРИ: Проблеми са Старлинком Илона Маска

Foto: Jutjub/Tech Insider

Puna verzija tih satelita (model V2) teška oko dve hiljade kilograma, imaće solarne panele dugačke 20 metara. Ali, dok ti sateliti ne polete, a moglo bi do tada prođe još puno vremena, "SpejsH" se mora osloniti na njihove manje verzije. No, ti manji sateliti imaju mnogo problema, primetili su naučnici koji prate njihovo kretanje. A, to je potvrdio i Ilon Mask.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)