NEDOPUSTIVA GREŠKA U SLAGALICI: "Kaznite urednika" - Internetom se povela žučna rasprava oko ovog pitanja

Novosti online

11. 06. 2022. u 10:01

U KULTNOM kvizu "Slagalica" se često potkrade greška u pitanjima o kojoj se dalje danima raspravlja uglavnom na društvenim mrežama.

НЕДОПУСТИВА ГРЕШКА У СЛАГАЛИЦИ: Казните уредника - Интернетом се повела жучна расправа око овог питања

Foto: Printskrin Youtube

Ipak, poslednja u nizu, iz sinoćne epizode, čini se da je jedna od većih grešaka, a pojedini korisnici društvenih mreža bi je okarakterisali i kao nedopustivu pa su zatražili i kaznu za urednika.

Naime, u igri "Korak po korak", gde takmičari na osnovu opisa treba da pogode zagonetni pojam, gledaoci su primetili veliku grešku.

Kako je prvi opis, odnosno korak, zagonetnog pojma glasio "Može da bude Sunce ili Mesec", niko nije očekivao da će konačno rešenje biti "planeta", iz prostog razloga što je Sunce je zvezda, a Mesec Zemljin prirodni satelit. Kako navodi jedan od korisnika Tvitera takosu nas učili u školi.

- Mi smo u našoj seoskoj školi učili da je planeta planeta, Sunce zvezda, a Mesec zapravo mesec, pa nam je ovo malo nejasno, ali ko smo mi da sudimo, nemamo ni tramvaj, sarkastično je napisao korisnik ove društvene mreže.

Ono što je posebno bilo uočljivo jeste to da voditeljka nije bliže povezivala "korake" s konačnim rešenjem, što je inače običaj kada je igra "Korak po korak" u pitanju.

Foto: Printskrin Youtube

 

Foto: Printskrin Youtube

 

U komentarima ispod tvita razvila se prava debata o tome kako se koje nebesko telo klasifikuje.

Pojedinima je za oko zapao i "korak" u kome se navodi da je "planeta" koren zastarelog sinonima za asteroid.

Foto: Printskrin Youtube

"Takođe, ni asteroid nije planeta. Takođe, takmičar koji je drugi po redu kliknuo mišem greškom dao odgovor i trebalo je poništiti to pitanje. Kazniti urednika", nadovezao se jedan korisnik, pa je usledilo objašnjenje drugog:

"Verovatno su mislili na reč planetoid, ako ste mislili na 5. rečenicu".

Kviz "Slagalica" već dvadeset šest godina okuplja porodicu i prijatelje, ljubitelje igre veštine i znanja kraj malih ekrana. Ove greške koje se potkradu urednicima nisu praksa, ali kada do istih dođe na društvenim mrežama se povede velika rasprava oko ispravnosti regularnosti takmičenja.

Pogledajte u video-prilogu o čemu je reč.

BONUS VIDEO:

 Potukle se voditeljke slagalice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024