PODVIG SRBINA ZA GINISA: Sa 90 godina biciklom prešao 270 kilometara i stigao – na slavu

Novosti online

07. 05. 2022. u 22:55

RADOSLAV Ivanović je iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice otišao u Banjaluku na slavu.

ПОДВИГ СРБИНА ЗА ГИНИСА: Са 90 година бициклом прешао 270 километара и стигао – на славу

Foto: Printskrin RTS

Ne bi to bilo ništa posebno da nema 90 godina, i da nije vozio bicikl 270 kilometara – puna dva dana. Sremska Mitrovica, Bijeljina, Brčko, Prnjavor, Banjaluka… Jeste daleko, ali kad noge slušaju i u desetoj deceniji, a pedale su decenijama prisan drug, nije teško.

Put do Banjaluke isplanirao je do detalja.

Gosti  iz daleka najsrdačnije se dočekuju, a kada u goste dolazi devedesetogodišnjak, i to biciklom, onda je to poseban događaj. Radoslav Ivanović do prijatelja kojeg nije vidio godinama, potegnuo je 270 kilometara.

- To sam lani odredio, da na današnji dan dođem u Banjaluku. Kaže baba moja – Pa ne znaš hoćeš li biti živ. Rekoh, kako neću, pa ja neću da umrem - priča Radoslav.

Prvi zadatak, kada zdravo stigne na odredište, jeste da se javi porodici da je sve prošlo bez problema. A prva pauza na putu za Banjaluku donela je i jednu anegdotu.

- Spavao sam u Brčkom, policajac mi je platio prenoćište. Prvo me je iskritikovao debelo, kako ja smem da idem u devedesetoj godini bez pratnje. Pa šta će meni pratnja? - kaže Radoslav.

U Banjaluci će, kaže, provesti nekoliko dana, pa onda nazad u Šašince.

Ovaj put, bicikl će biti prtljag, a Radoslav će odmarati noge kao saputnik u unukovom automobilu.

BONUS VIDEO - RAJKOVA PEĆINA: Više od dva kilometra dvorana i hodnika ispunjenih prelepim "nakitom"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TIH I RANJIV: Ovo je ubedljivo najstidljiviji horoskopski znak