NA IMANJU ČUVENOG PEVAČA: Kolekcija Prinsovih cipela uskoro na izložbi

Novosti online

25. 05. 2021. u 11:57

Kolekcija cipela koje je nosio slavni pevač Prins u julu će biti izložena u Paisley Parku, nekadašnjem studiju ovog muzičara i kući u Chanhassenu u državi Minesoti, koji je posle njegove smrti pretvoren u muzej.

НА ИМАЊУ ЧУВЕНОГ ПЕВАЧА: Колекција Принсових ципела ускоро на изложби

Foto ilustracija V. N.

       Prins je bez sumnje bio muzička ikona, a svoj pečat ostavio je i u modnoj industriji. Za vreme u kome je živeo i odevao se neobično, iskazujući na taj način svoj revoltprema polu i seksualnosti.

Izložba u njegovoj kući će pružiti detaljniji uvid u njegov modni stil. Na retrospektivnoj izložbi pod nazivom "The Beautiful Collection: Prince's Custom Shoes", posetioci će moći da razgledaju više od 300 pari muzičarevih cipela, od kojih su mnoge izrađene po meri i korišćene su za snimanje spotova ili nastupe uživo.     

       Među njima je i par s visokim potpeticama koje mu je poklonila Donatela Versaće, a tu su i plave gležnjače na kojima su rukom oslikani oblaci, koje je nosio u spotu za "Raspberry Beret".

Izložene su i štikle optočene draguljima koje je nosio kad je primljen u Kuću slavnih i plavo- zeleno-zlatni par čizmica koje je nosio na dodeli Američkih muzičkih nagrada 1985. godine kad je izvodio "Purple Rain".     

       - Prins je uvek pomerao granice društvene prihvatljivosti, mode, muzike i kulture uopšte. Izmenio je način na koji posmatramo odnos polnih uloga i mode. Cipele je koristio da bi dodatno iskazao svoju kreativnost. Nosio je nešto što je tipično povezano sa ženstvenošću i pretvorio je to u nešto izrazito muževno, rekao je kustos izložbe.

Prinsovo imanje pretvoreno je u muzej posvećen ovoj legendi nakon njegove smrti 2016. godine.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!