REZULTATI SEDMOG POZIVA MINISTARSTVA NAUKE MLADIM ISTRAŽIVAČIMA: Prijavilo se 307 doktoranada za rad u institutima

Lj.B.

14. 05. 2024. u 14:08

PO Sedmom pozivu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama pristiglo je ukupno 307 prijava.

РЕЗУЛТАТИ СЕДМОГ ПОЗИВА МИНИСТАРСТВА НАУКЕ МЛАДИМ ИСТРАЖИВАЧИМА: Пријавило се 307 докторанада за рад у институтима

Foto: I. Marinković

Prosečnu ocenu po formuli preko 9,00 ima 292 rangirana mlada istraživača, a 15 talentovanih mladih istraživača ima prosek manji od 9,00.

U oblasti umetnosti se prijavilo 36 mladih istraživača sa prosečnom ocenom preko 9,00, pa je Ministarstvo donelo odluku da umesto 15 mladih istraživača finansira 35 mladih istraživača iz oblasti umetnosti.

Preliminarnu integrisanu listu mladih istraživača-studenata doktorskih akademskih studija, koji su se prijavili sa saglasnošću direktora/dekana akreditovane naučnoistraživačke organizacije koju je izabrao kandidat, a kojom se potvrđuje da će, ukoliko bude ispunio uslove Poziva biti uključen u naučnoistraživački rad. Preporučuje se da NIO pre stupanja kandidata u radni odnos, konsultuje nadležnog analitičara Ministarstva radi potvrde angažovanja. Potrebno je da kandidati sa ove liste uspostave kontakt sa rukovodiocem (NIO), radi pokretanja postupka prijema u radni odnos. Obaveza NIO, koja će mladog istraživača primiti u radni odnos, je da dostavi Ministarstvu Ugovor o radu, MA-obrazac i Odluku o izboru u zvanje. Kandidati koji su u radnom odnosu u akreditovanoj naučnoistraživačkoj organizaciji takođe dostavljaju Ugovor o radu, odluku o izboru u zvanje i MA-obrazac.

Preliminarnu listu mladih istraživača-studenata doktorskih akademskih studija koji su prilikom prijavljivanja odabrali NIO iz oblasti umetnosti, postupaju isto kao u prethodno opisanoj proceduri prijema u radni odnos.

Mladi istraživači-studenti doktorskih akademskih studija koji se ne nalaze ni na jednoj od ove dve preliminarne liste, za dodatne informacije mogu da se obrate mejlom na adresu nauka@nitra.gov.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici