MATEMATIKA U MALOM PRSTU: Kraljevački gimnazijalac Vuk Barlov na listi 112 najboljih đaka u Srbiji

G. ĆIROVIĆ

22. 01. 2024. u 21:39

Uz veoma zapaženo učešće na matematičkoj Olimpijadi, druga nagrada na republičkom takmičenju iz matematike samo je jedno od brojnih priznanja koja je tokom minulih školskih godiina osvojio Vuk Barlov (15), učenik prvog razreda specijalizovanog matematičkog odeljenja kraljevačke Gimnazije.

МАТЕМАТИКА У МАЛОМ ПРСТУ: Краљевачки гимназијалац Вук Барлов на листи 112 најбољих ђака у Србији

G.Šljivić

Tako se ovaj mladi Kraljevčanin potpuno zasluženo našao na listi 112 najboljih učenika u Srbiji, odnosno na platformi „Takmičari generacije“ koja je, na inicijativu i uz pokroviteljstvo predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić izrađena u saradnji Ministarstva prosvete, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Pomenuta lista formira se na osnovu rezultata koje su učenici ostvarili na međunarodnim i republičkim takmičenjima znnjanja u jednoj školskoj godini i predstavalja svojevrsnu bazu podataka za dalju promociju i praćenje njihovih uspeha.

G.Šljivić

Vuk Barlov

Tim povodom, na prijemu u kraljevačkoj Gradskoj upravi, Vuku Barlovu je svečano uručena plaketa Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, kao i lap-top računar, dar lokalne samouprave i ovdašnje Školske uprave.

G.Šljivić

Vuk Barlov sa profesorima i ocem

- Ova prznanja i nagrade su mi svakako veliki podsticaj za dalji rad i učenje. Dobri rezultati na takmičenjima ne bi bili mogući bez samostalnog rada i truda, ali ni bez mojih profesora koji su mi u svakom momentu velika podrška i pomoć, kao i roditelja – skromno kaže Vuk Barlov.

G.Šljivić

Vuk Barlov sa svojim ocem Filipom

Njegovi vršnjaci pričaju da „Vuku nije jasno šta je to njima tako teško u matematici“, a on sam ističe da je matematiku nekako spontano zavoleo, ponajviše zbog logičkih zadataka koje je od početka školovanja brzo i uspešno rešavao.

- Iz godine u godinu, iz razreda u razred, zadaci su postajali sve složeniji, a istovremeno i moja želja da rešavam matematičke probleme – dodaje Vuk. - U petom i šestom razredu sam osvojio prvu nagradu na državnom takmičenju. I, sve dok mi to bude zanimljivo, planirao sam da nastavim da se takmičim. To je neka vrsta izazova. A, koji ću fakultet da upišem, iskreno nisam mnogo razmišljao, ima još vremena za takvu odluku.

G.Šljivić

Vuk Barlov

UZOR IKER KASILjAS

UZ ljubav prema matematici, Vuk gaji i veliku strast prema fudbalu. Igra na poziciji golmana i trenutno nastupa za FK „Kiker“ iz Kraljeva u Kadetskoj ligi Srbije u kojoj su rivali Partizan, Crvena Zvezda, Vojvodina…

- Treniram od svoje šeste godine. Navijam za Real Madrid, a uzor mi je nekadašnji golman Madriđana i španske reprezentacije Iker Kasiljas. Bio je sjajan i neprikosnoven kada sam počeo da pratim fudbal – kaže Vuk Barlov mudro ne želeći da nam otkrije koji mu je klub najbliži srcu na domaćoj fudbalskoj sceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!