OPŠTINA BEOČIN RASPISALA KONKURS ZA STUDENTSKE STIPENDIJE: Rok za prijave 5. decembar

S. BAJIĆ

21. 11. 2023. u 15:59

KONKURS za dodelu studentskih stipendija za školsku 2023/2024. godinu, koji je danas raspisala Komisija za dodelu stipendija opštine Beočin, trajaće do 5. decembra, kada je i krajnji rok za prijavljivanje.

ОПШТИНА БЕОЧИН РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ: Рок за пријаве 5. децембар

N.Karlić

Iz sredstava budžeta Opštine Beočin finansiraće se studenti koji ispunjavaju uslove navedene u konkursu, a iznos stipendije je 12.000 dinara na mesečnom nivou. Pravo konkurisanja imaju studenti od druge godine osnovnih studija, kao i studenti master, akademskih ili doktorskih studija koji studiraju na budžetu ustanova čiji je osnivač Republika Srbija ili Autonomna pokrajina Vojvodina.

Uslov za učešće na konkursu je da studenti imaju najmanju prosečnu osenu 8,5, ali i da tokom studija nisu obnavljali nijednu godinu, kao i da su položili sve ispite iz prethodnih godina. Studenti koji konkurišu potrebno je da imaju prebivalište na teritoriji opštine Beočin najmanje tri godine.

U okviru tog konkursa, raspisan je i Konkurs za dodelu stipendija studentima romske nacionalnosti za 2023/2024. godinu. Takođe, konkurs predviđa i učešće studenata sa hendikepom i hroničnim bolestima čije se prijave od strane komisije razmatraju po nešto blažim kriterijumima.

Detaljniji uslovi konkursa mogu se pogledati na linku.

Stipendije se isplaćuju od 1. decembra ove, do 30. novembra 2024. godine (osim za mesec jul i avgust), u visini od 12.000 dinara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)