SIGURNO ŠKOLSKO OKRUŽENJE: Ministarka prosvete na skupu posvećenom unapređenju procedra postupanja u kriznim situacijama

B.B.

17. 11. 2023. u 16:08

CILj je da se obezbedi sigurno i podsticajno školsko okruženje u kojem će se svako dete osećati bezbedno, a svaki zaposleni osnažen da pruži podršku u prevladavanju kriznih događaja, istakla je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović na skupu posvećenom unapređivanju procedura postupanja ustanova obrazovanja i vaspitanja u kriznim situacijama.

СИГУРНО ШКОЛСКО ОКРУЖЕЊЕ: Министарка просвете на скупу посвећеном унапређењу процедра поступања у кризним ситуацијама

Foto: Ministarstvo prosvete

- Nakon šest meseci od majskih tragedija, finaliziramo rad na izmenama Pravilnika o protokolu postupanja u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje u delu koji se odnosi na postupanje ustanova u kriznim situacijama - rekla je ministarka. - U proteklom periodu se intenzivno radilo i na predlozima za izmene priručnika „Psihološke krizne intervencije u ustanovama obrazovanja i vaspitanja“, kojim će se precizno definisati aktivnosti u školama kada se dogodi krizna situacija dogodi.

Na skupu, osim predstavnika Ministarstva prosvete, učestvuju i predstavnici Ministarstva zdravlja, MUP, Filozofskog fakulteta, psiholozi, pedagozi i drugi.

Tokom rada biće definisani i usklađeni ključni predlozi za izmene Pravilnika o protokolu postupanja u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i Priručnika „Psihološke krizne intervencije u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.“


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MUŽ ME VARA SA KUMOM Ispovest očajne žene: Morala sam da se ponašam kao da se ništa nije desilo