U DVA KORAKA, ZA NEKOLIKO SEKUNDI: Kako da se prijavite za studentsku karticu, ako još niste

Novosti onlajn

15. 11. 2023. u 07:15

NA PORTALU Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs, počela je prijava studenata za nove studentske kartice.

У ДВА КОРАКА, ЗА НЕКОЛИКО СЕКУНДИ: Како да се пријавите за студентску картицу, ако још нисте

Foto: https://zsk.trezor.gov.rs/

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali pozvao je sve studente da se prijave za studentsku karticu koja im nudi niz pogodnosti.

– Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona. Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih, tako i privatnih. Pozivam studente da se prijave za nove studentske kartice i na taj način ostvare pogodnosti koje kartica omogućava – naglasio je Mali.

Kako ministar ističe, Er Srbija davaće 10 odsto popusta na avionske karte, a „Srbijavoz“ 20 odsto popusta na putovanje vozom.

– U pregovorima smo da im obezbedimo i pogodnosti u knjižarama, supermarketima, osiguravajućim kućama, raznim institucijama, kao što smo već obezbedili za penzionere koji imaju Penzionerske kartice – rekao je Mali u nedelju, gostujući na TV Prva.

Kako se prijaviti?

Studenti će prilikom prijave unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka.

BONUS VIDEO: KOMUNIKOLOG MIKETIĆ U EPIZODI: Kako u minut i po reći mnogo toga, a u stvari ne reći ništa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!