SENAT BEOGRADSKOG UNIVERZITETA ZASEDAO NA GOČU: Rasprava o finansiranju visokog školstva

Lj.B.

20. 09. 2023. u 11:16

ČLANOVI Senata Univerziteta u Beogradu dali su saglasnost na odluku o izmenama Statuta Medicinskog fakulteta i potvrdili promociju više redovnih profesora.

СЕНАТ БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА ЗАСЕДАО НА ГОЧУ: Расправа о финансирању високог школства

univerzitet u beogradu

Na sednici koja je održana na Goču, u nastavnoj bazi Šumarskog fakulteta, prema predlozima veća grupacija, donete su izmene i dopune tri studijska programa na Filološkom i jednog na Ekonomskom fakultetu UB. Donošenje odluke o stavljanju van snage Pravilnika o pravnoj zaštiti, privrednom iskorišćavanju intelektualnih dobara i o radu Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu takođe su podržali članovi Senata, koji je zasedao pod predsedavanjem rektora UB prof. dr Vladana Đokića.

Sednici Senata na Goču prethodio je sastanak proširenog rektorskog kolegijuma, na kojoj su uz rektora, prorektore, dekane i direktore instituta UB, bili prisutni i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, državni sekretar Ministarstva Vukašin Grozdić i pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje dr Aleksandar Jović. Teme ovog neformalnog sastanka bile su, uz ostale, finansiranje visokoškolskih ustanova i status istraživača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)