OBRAZOVANJE SA KORENOM: Izložba o više generacija porodica koje su pohađale Filološku gimnaziju

B.B.

06. 09. 2023. u 20:49

U GALERIJI "U 10" u Ulici Kosovke devojke, sutra u 19 časova će biti otvorena izložba "Obrazovanje sa korenom" koja će se trajati do 14. septembra.

ОБРАЗОВАЊЕ СА КОРЕНОМ: Изложба о више генерација породица које су похађале Филолошку гимназију

Izložba u Filološkoj gimnaziji

Uz postavku je planiran i prateći program. Povod za seriju događaja na temu "Obrazovanje sa korenom" jeste mini izložba istog naslova koja se sastoji od crteža, fotografija i tekstova i rezultat je saradnje umetnika Selmana Trtovca sa Filološkom gimnazijom u Beogradu i profesorkom književnosti Draganom Ćećez Iljukić. Izložba istražuje generacijske veze, vremenski tok i kontinuitet obrazovanja. Konkretno, izložba ilustruje životne priče nekoliko porodica čiji su članovi kroz više generacija pohađali istu školu.

- Serija programa ima za cilj pokretanje neophodnog dijaloga o značaju obrazovanja kroz umetnost- navodi Ćećez Iljukić. - Kroz ove razgovore, želimo istražiti različite perspektive i ideje o obrazovanju, kako bismo bolje razumeli njegov uticaj na pojedince, zajednicu i društvo uopšte. Obrazovanje igra ključnu ulogu u formiranju pojedinaca i društava. Ono predstavlja kamen temeljac za sveukupni razvoj i napredak jedne zajednice. Međutim, da bi obrazovanje bilo istinski efikasno, neophodno je da ima "koren" - čvrste osnove koje pružaju stabilnost i omogućavaju dugoročni rast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)