RADIONICE NA ADI: Đaci i roditelji sa pripadnicima policije

B.B.

01. 09. 2023. u 11:40

NA Adi Ciganliji će sutra, od 10 do 18 časova sa Makiške strane, biti organizovane promotivne radionice za učenike i roditelje.

РАДИОНИЦЕ НА АДИ: Ђаци и родитељи са припадницима полиције

GO Čukarica

Manifestaciju organizuju ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova, u cilju predstavljanja projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koji će biti realizovan u svim osnovnim školama. U  interaktivnim radionicama, mališani će imati priliku da se upoznaju biti sa radom jedinica policije (ronilačka i džudo ekipa Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasne službe, kriminalistički inspektori Uprave kriminalističke policije, saobraćajne policije, pripadnici Agencije za bezbednost saobraćaja).

Tokom radionica, deca i roditelji će imati priliku da postave pitanja, iznesu predloge i eventualne nedoumice. U radionicama će pored predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, učestovati Ministarstvo prosvete, kao i kancelarija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Učesnike očekuje niz zanimljivih igara i pratećeg sadržaja, a predviđene su i simbolične nagrade.

Ciljevi projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje empatije i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)