PRIJAVE JOŠ SUTRA: Ističe rok za konkurisanje za smeštaj u učeničkim domovima

B.B.

13. 07. 2023. u 14:48

MALI maturanti i đaci drugih razreda koji su upisali srednje škole van svog prebivališta, mogu još sutra podneti zahtev za smeštaj u učeničkim domovima. Prijave se podnose lično.

ПРИЈАВЕ ЈОШ СУТРА: Истиче рок за конкурисање за смештај у ученичким домовима

Foto M. Anđela

 U 32 ustanove mesta ima za 11.181 đaka i dodatnih 652 u studentskim centrima koji primaju učenike. Kandidati podnose - svedočanstvo od petog do osmog razreda i pootvrdu o upisanoj srednjoj školi za one koji prvi put konkurišu, svedočanstvo o završenom razredu srednje škole, uverenje o prihodima po članu porodice od 1. januara do 31. marta tekuće godine, diplome i nagrade sa takmičenja, potvrdu o vladanju u domu tokom boravka.

Đaci se rangiraju na osnovu uspeha u prethodnom školovanju i socijalno-ekonmoskog statusa porodice. Đaci koji ne dobiju smeštaj u prvom krugu, mogu konkurisati na preostala slobodna mesta od 24. do 28. avgusta.

Najviše mesta ima u beogradskim domovima - 2.484, a po ustanovama u domu "Patrijarh Pavle" u Beogradu - 632.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost