Sve o upisu u srednje škole na jednom mestu: Od sutra u prodaji Konkurs i Informator

Lj.B.

23. 05. 2023. u 11:52

KONKURS Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu, 2023/24. školsku godinu, u prodaji je od sutra.

Све о упису у средње школе на једном месту: Од сутра у продаји Конкурс и Информатор

Foto N. Skenderija

Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su obrasci – prijava za upis u srednju školu i obrazac za unos želja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno s Konkursom, Prosvetni pregled objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižari Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po prošlogodišnjoj ceni od 350 dinara za Konkurs i 300 dinara za Informator.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PROSLO JE 40 GODINA OD SNIMKA: Evo kako izgleda danas mali Voja koji je rasplakao naciju