Ekonomski fakultet u Subotici obeležio 63 godine postojanja

J. L.

18. 05. 2023. u 14:37

Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je 63 godine postojanja, a za svo ovo vreme iznjedrio je čak 15.400 diplomaca

Економски факултет у Суботици обележио 63 године постојања

foto: J.L.

Ekonomski fakultet u Subotici prošle godine oborio je rekord po broju upisanih studenata na sva tri odeljenja, a takvi rezultati se očekuju u novoj studijskoj godini. Planiraju se ulaganja u  renoviranje amfiteatara, trećeg i četvrtog sprata u Inovacionom startap centru kao i proširenje kapaciteta u Novom Sadu.

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta prof. dr Nebojše Gvozdenovića, povezanost istraživanja i obrazovanja je osnovni princip aktivnosti Fakulteta, a sloboda i različitost mišljenja glavna vrednost ove akademske sredine. Kako je naveo, Ekonomski fakultet je mesto gde se prožimaju tradicija i savremene ideje, odnosno teorija i praksa, a ova obrazovna ustanova ide u korak sa vremenom, edukativnim i poslovnim trendovima.

-Od polupraznog studentskog doma, došli smo u situaciju da je on sada popunjen, a nadamo se da ćemo novim upisom za mesec i po dana uspeti da popunimo i Dom kod Dudove šume. Nadam se da ćemo napraviti sinergiju sa svim relevantnim akterima i iskoristiti potrebe privrede, a Suboticu ćemo promovisati kao divan grad za studiranje, sa bogatim kulturnim nasleđem i kao mesto prepuno sportskih, zabavnih i kulturnih sadržaja - ističe dekan Gvozdenović.

Kratki programi studiranja su upravo rezultat saradnje s Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, a koji imaju za cilj da popune praznine na tržištu rada naročito u delu IT-a, poručio je dr Nenad Ivanišević.

Kako je istakao rektor Novosadskog univerziteta, profesor dr Dejan Madić, Ekonomski fakultet je važna karika među 14 fakulteta i tri instituta koliko ih ovaj univerzitet broji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade