TAMIČENJE SAOBRAĆAJNIH ŠKOLA: Đaci iz cele Srbije pokazuju znanje i umeće

B.B.

25. 04. 2023. u 16:22

SAOBRAĆAJNO-tehnička škola u Zemunu domaćin je republičkog takmičenja učenika iz 30 saobraćajnih škola širom Srbije koje organizuje Zajednica saobraćajnih škola Republike Srbije.

ТАМИЧЕЊЕ САОБРАЋАЈНИХ ШКОЛА: Ђаци из целе Србије показују знање и умеће

Foto: Opština Zemun

Cilj ovog takmičenja je, pre svega, da se nagrade postignuća učenika i podigne kvalitet obrazovanja u području oblasti saobraćaja. Srednjoškolci će se tnadmetati u različitim disciplinama, pokazujući koliko zaista osećaju pripadnost struci, koliko su kolegijalni i skloni timskom radu.  U revijalnom delu učestvovaće i škole iz regiona. Tokom takmičenja prenosiće jedni drugima stečena iskustva u izučavanju svog zanimanja, susretati se sa različitim uslovima rada, družiti se i razvijati takmičarski duh.

Svečano otvranje ovog tradicionanog takmičenja održano je u velikoj sali opštine Zemun.

U ime domaćina uvažene goste i učesnike takmičenja su pozdravili zamenik predsednika  opštine Žarko Dronjak, direktor Saobraćajno-tehničke škole iz Zemuna i predsednik Zajednice saobraćajnih škola Republike Srbije Miroslav Macura, kao i predstavnici Ministarstva prosvete, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja i poznati glumac Dragan Jovanović, koji je svojevremeno bio učenik ove škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!