NAJBOLJI MLADI GRAFIČARI NA JEDNOM MESTU: Počelo takmičenje srednjih stručnih škola Srbije

Дејан Ристић
Dejan Ristić

21. 04. 2023. u 14:19

U Hemijsko-tehnološkoj školi u Vranju je otpočelo 27. Republičko takmičenje učenika srednjih stručnih škola za područje grafičarstvo.

НАЈБОЉИ МЛАДИ ГРАФИЧАРИ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Почело такмичење средњих стручних школа Србије

D. Ristić

Zajedno sa mentorima, takmičenje obuhvata 62 učesnika iz Subotice, Beograda, Novog Sada, Stare Pazove i grada domaćina, Vranja.

Takmičenje se odvija u šest konkurencija, radi se test znanja, a veštine takmičara se proveravaju kroz praktični zadatak.

Na nadmetanju su uključeni obrazovni profili tehničar za grafičko oblikovanje proizvoda, tehničar za grafičku doradu, tehničar štampe, tehničar za grafičku pripremu, tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje i fotograf - navodi direktor Stanković.

Takmičenje organizuje Udruženje srednjih škola područja rada hemija, nemetali i grafičarstvo i područja rada geologija, rudarstvo i metalurgija.

Udruženje obuhvata 36 škola sa teritorije čitave Srbije, od Subotice do Vranja, kaže predsednik Jugoslav Bogdanović.

D. Ristić

Jugoslav Bogdanović

- Samo takmičenje se odvija u šest konkurencija, tu je taj deo znanja koje se proverava kroz test znanja i deo veština koji se proverava kroz praktični zadatak, dosta toga na računaru, ali ima i specifičnih obrazovnih profila i onda se iz svega toga prepozna ko je najbolji. Ja se nadam da će svi biti uspešni i da će se, pre svega, dobro družiti u Vranju, i domaći i gosti, i da će svima ovo ostati jedna lepa uspomena - poručuje Bogdanović.

Na otvaranju, Bogdanović i direktor Hemijsko-tehnološke škole u Vranju Nebojša Stanković su učesnicima poželeli mnogo uspeha i prijatan boravak u gradu pod Pržarom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)