U KLUPAMA I ĐACI IZ ŠVEDSKE: U Skandinaviji prepoznali kvalitet beogradske škole

B.B.

17. 04. 2023. u 12:49

GRAFIČKO-medijska škola postala je poznata i van granica Srbije. Zajedno sa obrazovnim sistemom "Thoren inovation school" iz Švedske počeo je rad na internacionalnom projektu "Održivi razvoj".

У КЛУПАМА И ЂАЦИ ИЗ ШВЕДСКЕ: У Скандинавији препознали квалитет београдске школе

Foto: Privatna arhiva

Gosti iz Skandinavije, 20 učenika i dva profesora, su posetila Grafičko-medijsku školu, a isto toliko đaka i predvača za vikend kreće u uzvratnu posetu.

Prema rečima Miloša Bukimire, direktora Grafičko medijske škole, projekat koji nosi naziv "Održivi dizajn" ima za cilj povećanje ekološke svesti učenika vezane za očuvanje sopstvene životne sredine. Takođe, uticaće i na podsticanje preduzetničkog duha učenika, kao i liderstva i timskog duha.

Šveđani su posetu iskoristili da upoznaju način našeg obrazovanja. Sedeli su u klupama, zajedno sa vršnjacima iz Beograda i slušali predavanja i imali časove praktične nastave.

- Upoznali smo ih sa istorijskim i kulturnim znamenjem Srbije, a učenici su otišli sa pozitivnim utiscima o našem načinu obrazovanja i kulturološkom uticaju na grafičku profesiju - kaže Bukumira. - U Švedskoj što će naši đaci imati mogućnost da se nađu u potpuno drugačijoj sredini, bogate kulturne tradicije, tolerancije i drugačijeg načina školovanja što će im pružiti dragoceno iskustvo.

On ističe da će i profesori imati priliku da se upoznaju sa nastavnim programom, organizacijom nastave, vannastavnim i drugim aktivnostima škole u Švedkoj. Oni će, dodaje, moćo da razmene ideje, iskustva i praktične primere.

- Nadamo se da će ova poseta dati značajan doprinos obogaćivanju života naših učenika, kao i da će im pružiti dragoceno iskustvo i znanje koje će dalje implemenitrati u svom procesu obrazovanja - poručuje Bukumira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!