SKUP O KLIMATSKIM PROMENAMA: Univerzitet u Beogradu domaćin svetskim stručnjacima

B.B.

10. 04. 2023. u 16:08

UNIVERZITET u Beogradu će od 15. do 17. maja organizovati međunarodnu konferenciju pod nazivom "Climate Change and Student Entrepreneurship: From Academia to Policy", čija je tema klimatske promene sa posebnim fokusom na zeleno-plavu infrastrukturu i na studentske preduzetničke ideje i projekte u ovoj oblasti.

СКУП О КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА: Универзитет у Београду домаћин светским стручњацима

Foto: N. Fifić

Skup će okupiti predstavnike relevantnih regionalnih i nacionalnih obrazovnih institucija, pridružene partnere i predstavnike studenata, kako bi razgovarali o mogućnostima i preprekama koje stoje pred univerzitetima. U programu će učestvovati eminentni naučnici sa iskustvom u istraživanju i razvoju, ali i u praktičnoj naučnoj i industrijskoj primeni.

Univerzitet u Beogradu je od samog osnivanje član evropske asocijacije univerziteta pod imenom Circle U., asocijacije univerziteta koju povezuje zajedničke misije u obrazovanju, istraživanju, inovacijama i društveno odgovornom delovanju.

U pitanju je interdisciplinarni evropski univerzitetski projekat koji, pored našeg univerziteta, čine - Univerzitet u Orhusu, Humboltov Univerzitet u Berlinu, Kings Koledž u Londonu , Katolički univerzitet u Luvenu, Univerzitet u Oslu, Univerzitet Pariz-Site, Univerzitet u Beču i Univerzitet u Pizi.

Prijave za konferenciju su otvorene do 4. maja 2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)